Bladgoud

Linova.nl levert naast allerlei soorten eersteklas bladgoud ook alle bladgoud benodigdheden die nodig zijn om bladgoud goed aan te brengen. Ook worden er door linova.nl cursussen en opleidingen gegeven aan particulieren en vakmensen voor het aanbrengen van bladgoud. Zo gaat het vakmanschap van vergulden nooit verloren.

Bladgoud wordt al sinds de Middeleeuwen gebruikt. Destijds vooral in boeken waar titels en tekeningen werden versierd met bladgoud. In de loop van de jaren werd het steeds populairder en werd bladgoud, naast in boeken, ook vooral gebruikt voor het vergulden van ornamenten, windhanen en schilderijlijsten. De welgestelden lieten ook meubels en rijtuigen voorzien van bladgoud. Door het beletteren met bladgoud van winkelramen zien we de trend van het vergulden verschuiven naar alle mogelijke ondergronden. Mede hierdoor wordt het ambacht in ere hersteld en weer volop opgepakt door de nieuwe generatie schilders en vakmensen.

 

Over bladgoud

Bladgoud is ontzettend dun gewalst en geslagen goud. Hierna wordt bladgoud in handzame vellen gesneden zodat het volgens een zeer traditionele wijze op de ondergrond aangebracht wordt. Bladgoud zijn dus zeer dunne vellen edelmetaal die gebruikt worden voor decoratieve doeleinden. Het goed aanbrengen van bladgoud is een secuur werkje en een echt ambacht. Linova.nl biedt cursussen en opleidingen aan voor zowel schilders, decorateurs en consument.

Welke soorten bladgoud zijn er

Bladgoud is er in diverse soorten en kleuren. De meest gebruikte soorten bladgoud leggen we op deze pagina uit. Zo is er bladgoud voor buiten, bladgoud voor binnen maar ook bladgoud op rol en eetbaar bladgoud.

Bladgoud voor buiten

Bladgoud voor buiten moet uiteraard goed tegen weersinvloeden bestand zijn. Daarom adviseren we bij Linova.nl Noris Dubbel Torengoud. Dit bladgoud voor buiten is een bijzondere legering van goud en platina. Doordat beide een edelmetaal zijn wordt het goud door de toevoeging van platina een stuk slijtvaster. Zonder dat de mooie warme goud kleur verloren gaat. De Noris bladgoud fabriek is de enige fabriek in Europa die nog de volledige bladgoud productie in eigen beheer heeft.
Bladgoud voor buiten is verkrijgbaar in los bladgoud en vast op vloei.

Bladgoud voor binnen

Uiteraard hoeft het bladgoud voor binnen niet bestand te zijn tegen weersinvloeden. Ook voor binnen kiest Linova voor kwaliteit en is alleen het beste goed genoeg. Daarom hebben we voor binnen het Noris Golduca Bladgoud, speciaal voor Linova ontwikkelt. Eveneens in vast en los op vloei. Noris Golduca Bladgoud is bladgoud van superieure kwaliteit en speciaal voor interieur projecten. Dit bladgoud voor binnen is verkrijgbaar in 3 prachtige kleuren. Het 22 karaat oranjegoud, 23 karaat dukaten goud en het 23,75 karaat rozenobel goud. Perfect voor de mooiste bladgoud projecten binnen.

Poliment vergulden

De meest authentieke manier van vergulden is het poliment vergulden. Door de juiste opbouw met de producten te maken wordt de ondergrond de perfecte basis voor het vergulden met bladgoud. Uiteraard vindt u alles over poliment vergulden op linova.nl.

Bladgoud op rollen en bladgoud poeder

Naast vellen bladgoud is er ook bladgoud op rol. Uitermate geschikt voor gouden biezen op kozijnen, betimmeringen en wanden. Bladgoud op rol zit los op transfer papier.  Bladgoud op rol wordt vooral toegepast in bij restauratie en decoratie projecten maar ook in de meubelmakerij, rijtuigbouw en traditionele handboekbinders.
Bladgoudpoeder wordt puur decoratief gebruikt. Nadat de ondergrond voorzien is van goudpoeder lijm wordt het goudpoeder in de lijm gestrooid.

Eetbaar bladgoud

Bladgoud is ook verkrijgbaar als eetbaar goud. Hiermee wordt eten een echte beleving vol luxe en grandeur. Eetbaar goud van linova heeft een certificaat en is daarom veilig te gebruiken. Lees meer over eetbaar bladgoud op linova.nl

           

Kleuren bladgoud

Iedere samenstelling geeft een andere kleur. Bij Linova beschikken we over 27 kleuren bladgoud. In de Noris Bladgoud kleurenwaaier worden alle bladgoud kleuren goed weergegeven. Zo kunt u de perfecte bladgoud kleur kiezen voor uw project. 

Bladgoud van Linova

Linova is importeur van Noris bladgoud, dé toonaangevende leverancier van bladgoud en bladzilver. Door te kiezen voor Noris bladgoud weet u zeker dat u kiest voor kwaliteit en voor duurzaam goud.

Bladgoud kopen?

Bladgoud kopen kunt u het beste bij linova.nl doen. Bij linova staat het ambacht nog hoog in het vaandel, weten ze waar ze het over hebben als ze over bladgoud praten. Ook kunt u bij Linova een workshop of cursus vergulden en bladgoud aanbrengen volgen. Doordat linova.nl officieel importeur van Noris Bladgoud en Kolner bladgoudlijmen is, weet u zeker dat u alleen bij linova.nl het beste  bladgoud en verguldmaterialen vindt.   

Veelgestelde vragen over bladgoud

Wat is bladgoud?

Bladgoud is ontzettend dun gewalst en geslagen goud. Hierna wordt bladgoud in handzame vellen gesneden zodat het volgens een traditionele wijze op de ondergrond aangebracht wordt.

Hoe moet ik bladgoud aanbrengen?

Het aanbrengen van bladgoud is niet moeilijk, maar wel een secuur werkje. Bij linova vindt u alle informatie en instructiefilmpjes om bladgoud aan te brengen. Ook geven we cursussen en opleidingen bladgoud aanbrengen voor de professional én consument. Speciaal voor de beginner hebben we een starterset samengesteld.

Hoeveel lagen bladgoud moet ik aanbrengen?

In de meeste gevallen hoeft u maar 1 laag bladgoud aan te brengen. Hoe secuurder u werkt, des te mooier het resultaat.

Hoe lang moet bladgoud drogen?

Bladgoud zelf hoeft niet te drogen. In sommige gevallen dient de lijm of de poliment-laag een bepaalde tijd te drogen voordat het bladgoud aangebracht mag worden. Voor meer informatie over de door u gekozen techniek van vergulden kunt u contact opnemen met Linova.

Welke kleuren bladgoud zijn er?

Bladgoud is er in 27 verschillende kleuren. Iedere samenstelling heeft een andere kleur. In de Noris Bladgoud Kleurenwaaier ziet u duidelijk welke kleuren bladgoud er verkrijgbaar zijn.

Is bladgoud gevaarlijk?

Het bladgoud van linova.nl is gecertificeerd. Tevens is goud een edelmetaal. Daardoor is het in de meeste gevallen veilig te gebruiken en niet gevaarlijk.

Eetbaar bladgoud kopen

Eetbaar bladgoud doet u natuurlijk bij de specialist. Daarom bent u bij linova.nl aan het juiste adres om eetbaar goud te bestellen. Hier werken vakmensen, is eetbaar bladgoud uit voorraad leverbaar en snel bij u thuis of op het werk bezorgd. Heeft u nog vragen over het eetbaar bladgoud, neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Bladgoud kopen

Bladgoud in alle kleuren en maten koopt u het beste bij linova.nl. Hier kunt u bladgoud kopen als professional maar zeker ook als consument tegen scherpe prijzen. Doordat er bij linova vakmensen werken die veel kennis van bladgoud en bladgoud aanbrengen hebben kunt u hier ook terecht voor informatie, workshops vergulden en opleidingen.